WIJN blog

De laatste dagen van 2014...

Even snel terugblikken op 2014! Wat een mooi jaar was dat. De wijnboeren enthousiast over de nieuwe wijnjaren. Weer veel "nieuw" op de markt. Prachtige beurzen bezocht. Veel geproefd (het leven van een wijnimporteur is zo slecht nog niet), heel veel leuke mensen ontmoet, nieuwe wijnen opgenomen in ons assortiment.

En nog belangrijker, fijne, trouwe, enthousiaste klanten en relaties! Nieuwe klanten er ook weer bij. Kortom een prachtige groep klanten waar wij graag voor werken. En dat hebben wij met plezier gedaan, proeverijen georganiseerd, op festivals gewerkt, een shop in shop geopend in Veghel, veel verschillende pakketten ingepakt, te veel om op te noemen.

En dan 2015! O daar hebben wij ook weer heel veel zin in. Wat gaan we allemaal doen? Heel veel! En daar gaan we ook over roepen! Een hoofd vol ideeën, eerst een goede uitwerking, verrassend zal het zijn! Leuk we hebben er zin in.

Maar eerst gaan wij genieten onder de kerstboom en knallen daarna de pijlen in de lucht! Wij wensen jullie allen geweldige feestdagen toe en een meer dan fantastisch & gelukkig 2015!

Hartelijke groet,

Ghislaine Monchen

 

Wijn & zo..

De vraag wordt mij regelmatig gesteld: moet jij nu veel proeven? Ehhh ja, dat doen wij regelmatig en met plezier. En de volgende vraag is dan ook, drink je alleen wijn uit je eigen assortiment? Ehhh nee natuurlijk niet. Ik vind het erg leuk om ook andere wijnen te proeven. De wijnwereld is enorm groot en er zijn heel veel lekkere wijnen te vinden die ik (nog) niet in mijn assortiment heb.

Er is zoveel te lezen over wijn, er is zoveel te proeven en zoveel te genieten. Maar er is ook heel veel niet lekker. Gelukkig valt over smaak niet te twisten. Dat blijkt dan ook weer uit proeverijen en reacties op wijn.

Wat ik ook regelmatig hoor is: “Ik heb geen verstand van wijn, maar ik vind een wijn lekker of niet!” Dat lijkt mij in ieder geval een hele mooie basis om toch je wijn uit te kunnen zoeken. Je laat dan bij deze niet afleiden door alle verhalen om de wijn heen.

Maar wat ik wel heel prettig vind is eerst te proeven en dan de wijn te kopen, ook als ik op vakantie ben. Dan ken ik uiteraard de wijn niet en ga dan op zoek naar de regionale wijnen. Maar etiketjes vertellen niets over de smaak. Zeker wel over de wijn! Maar hoe de wijn proeft dat moet je toch zelf ervaren. En dat is wat wij in ons depot ook graag doen.

Op zoek naar een wij voor een bepaalde gelegenheid, kom lekker proeven en maak dan je keuze. Het is toch reuze vervelend, als je een voorraad wijn thuis hebt, die niet jou smaak is! Dan heb je altijd het gevoel, ik vind deze wijn eigenlijk niet lekker, maar ja.. ik drink ‘m toch maar op.. Nu daar heb ik een hele praktische oplossing voor. Is de wijn die je bij mij hebt gekocht, toch niet helemaal je smaak.. dan ruilen we deze gewoon om voor een wijn die je wel lekker vindt. Proost!

© 2013 - 2021 wijnvancave.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.